Romanje v Medžugorje 2024

Zavod Za mlade od 25. 10. do 27. 10. 2024 organizira romanje v Medžugorje. Vabljeni mladi, mlajši odrasli, pa seveda vsi drugi (ni starostne omejitve).

Romanje v Medžugorje se bo pričelo v petek, 25. oktobra 2024.

Odhod avtobusa iz Ljubljane (Tivoli) bo v zgodnjih jutranjih urah (4.00). Po dogovoru so mogoči še odhodi iz Rakovnika, Rudnika, Ivančne Gorice, Grosuplja, Novega mesta, Metlike. 

(Dodatek: Če bo za romanje dovolj interesa iz SV Slovenije- bodo odhodi tudi od tam: Maribor, Ptuj ...)

Romanje je namenjeno predvsem mladim, mlajšim odraslim, vabljeni pa tudi vsi drugi (ni starostne omejitve). Zelo ugodno!

Iz Medžugorja se bomo vrnili v nedeljo, 27. oktobra 2024, pozno zvečer.

Medžugorje

Šest hrvaških otrok, starih od 10 do 16 let, je 24. junija 1981 sporočilo, da se jim je prikazala Devica Marija in se jim predstavila kot Kraljica miru. Vsakemu od njih je pustila vrsto sporočil, ki jih še danes sporoča prek njih. To se je zgodilo v majhnem mestu v nekdanji Jugoslaviji, imenovanem Medžugorje. Od takrat Medžugorje, ki leži na jugozahodu Hercegovine, nedaleč od meje s Hrvaško, ni bilo nikoli več enako, saj romarji že skoraj 40 let vsak dan hodijo na kraj, kjer se vidcem prikazuje Devica Marija, in poslušajo sporočila, ki jih prek vidcev daje.

Romanje

Romanje je dejanje vere. Primerno je, da se nanj pripravimo, izberemo namen in odidemo z željo, da bi na svetih krajih na globlji način začutili in doživeli Boga. Na romanje se lahko odpravimo z različnimi prošnjami, zahvalami, z željo po spreobrnjenju, spravi in darovanju vsega, kar doživljamo na svojih življenjskih poteh.

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenih krajev, vožnja po avtocesti. Po nastanitvi v hotelu sledi vzpon z molitvijo rožnega venca na Crnico, kjer se je Marija prvič prikazala otrokom. Zgodnja večerja. Zvečer se pridružimo zbrani množici v farni cerkvi pri večerni molitvi rožnega venca in skupni maši. Možnost spovedi med mašo in čaščenjem. Nočitev.

2. dan: Zajtrk in maša. Dopoldne se povzpnemo na Križevac, visok hrib nad vasjo, kjer stoji velik križ postavljen ob 1900. obletnici Kristusove smrti. Med vzponom proti vrhu opravimo pobožnost križevega pota. Po kosilu obiščemo nekdanje zasvojence v skupnosti za zdravljenje odvisnosti, kjer s trdim delom iščejo pot v novo življenje. Prosto za osebne pobožnosti in nakup spominkov. Zvečer se udeležimo večernega molitvenega programa (rožni venec, maša, čaščenje). Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku slovo od Medžugorja. Nadaljevanje poti proti Hrvaški do Veprica, imenovanega tudi »hrvaški Lurd«. V podobnem okolju kot v Lurdu je tu urejena votlina z Marijinim kipom. Po maši sledi le še vožnja proti domu, kamor se vrnemo v poznih večernih urah.


Duhovni spremljevalec: br. Jaroslav Knežević

***

PRISPEVEK

Prispevek za romanje je ob prijavi in plačilu akontacije do 31. avgusta 140 EUR, do 15. septembra 145 EUR, kasneje 150 EUR.  Cene veljajo za mlade in mlade odrasle. Njihovo udeležbo sofinancira sklad Naložba v mlade. Za starejše od 49 let je prispevek 170 EUR.

Na voljo so dvopostelje, triposteljne in štiriposteljne sobe. Za doplačilo je mogoča tudi enoposteljna namestitev.


PRIJAVE

Izpolni prijavnico na
romanje.zamlade.si 

Rok za prijavo je do petka, 18. oktobra 2024, oz. do zasedbe prostih mest. Prednost ima, kdor prej poravna akontacijo, ki znaša 50 EUR. Podatke za plačilo prejmete po prijavi, ostale informacije pa teden dni pred odhodom.

Več informacij: 
info@zamlade.si

***

Pridržujemo si pravico do zvišanja cene, če pride do spremembe v cenah prevozov ali hotelsko gostinskih storitev ali avtobus ni povsem zaseden in pravico do odpovedi v primeru višje sile ali premajhnega števila prijavljenih. Pridržujemo si možnost manjših sprememb programa, vendar ne v škodo njegove vsebine.

Prikaži vse novice

Najdi partnerja za vse življenje


Postani član